Reduceri!

Za’atar 100 grame

Prețul inițial a fost: 9,00 lei.Prețul curent este: 8,00 lei.

Disponibil pentru pre-comenzi

Descriere

100 GRAME

   Za’atar (Condiment Libanez)

Descoperă farmecul bucătăriei orientale cu Za’atar, un amestec tradițional libanez care combină armonios arome proaspete și bogate. Perfect pentru a da o notă autentică preparatelor tale, de la pâine caldă la salate și marinade.


Beneficii și utilizare:

  • Arome unice – amestecul de cimbru, susan prăjit și sumac adaugă prospețime și o notă ușor acrișoară.
  • Versatilitate în gătit – ideal pentru pâine, carne, legume sau sosuri.
  • Natural și tradițional – fără aditivi, respectând rețeta autentică.

Ingrediente principale:

Cimbru uscat, sumac, susan prăjit și sare.


Rețete recomandate

1. Pâine cu Za’atar (Manakish)

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 ml apă călduță
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri Za’atar

Instrucțiuni:

  1. Prepară aluatul amestecând făina, apa și drojdia, apoi lasă-l la dospit 1 oră.
  2. Întinde aluatul într-o formă rotundă și unge-l cu ulei de măsline.
  3. Presară Za’atar deasupra și coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 12-15 minute.

2. Salată de legume cu Za’atar

Ingrediente:

  • 2 roșii
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură Za’atar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Zeama de la o lămâie

Instrucțiuni:

  1. Taie legumele cubulețe și pune-le într-un bol.
  2. Adaugă Za’atar, uleiul de măsline și zeama de lămâie, apoi amestecă bine.

3. Pui marinat cu Za’atar

Ingrediente:

  • 4 bucăți piept de pui
  • 3 linguri Za’atar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Zeama de la 1 lămâie

Instrucțiuni:

  1. Marinează puiul cu Za’atar, ulei și zeama de lămâie timp de 1 oră.
  2. Gătește-l pe grătar sau în tigaie până se rumenește.

Cumpără acum Za’atar (Condiment Libanez) și transformă-ți rețetele în opere de artă orientală!

Țară de proveniență: LIBAN

Za’atar este un condiment specific Orientului Mijlociu.  Se prepară prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete) de genul: cimbru, oregano, măghiran la care se mai adaugă sare și semințe prăjite de susan.

Este foarte bun folosit peste humus, peste fasolea frecată, peste o iahnie, peste crema de branza sau peste salata de vinete.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.